Dagens DIY
Fotodag med tema Fjädrar
Färgfrossa
Bake me a cake lamp
påskpynt?
Inred med glädje
Paketdesign delux
Armbandspyssel
Igår var det dags för armbandspyssel igen. Jag har sett så många fina armband i affärer och fått ett otroligt ha-begär, men prislappen sätter käppar i hjulen för mig. Då kan man ju fråga sig själv... hur svårt kan det egentligen vara att göra själv??
Jag hittade den superba beskrivning på hur man gör dessa armband, klicka HÄR för att komma till det. Den nedersta bilden visar armband jag gjort förr och lagt upp ett inlägg med beskrivning, det inlägget kan du hitta HÄR.
Man kan verkligen komma undan billigt här. Remmarna är i läderimitation och kostade typ 29kr/m och pärlorna fick jag från att dissekera halsband jag aldrig använder. Ett bra tips är att kolla när det är rea på smycken, halsbanden kanske ser hemska ut men tänk på pärlor, spännen etc.. det kan vara värt det.
Muffinsdag
Idag testade jag att baka vad jag tror kommer bli mina nya favoritmuffins, blåbärsmuffins med smuldegstopping med mandel. Busenkelt och galet gott, rekommenderas varmt! Jag fick även en idé att göra egna dekorationer, bara för att se om det funkade, och jag tycker de blev helt okej!
Jag målade lite sporadiskt med vattenfärg på tjockare akvarellpapper, sedan är det bara att rita upp önskade former, klippa ut och tejpa fast på tandpetare. Dessvärre hade jag inga tandpetare hemma, det hade kanske vart bäst.. men jag hittade "frysklips" för att stänga påsar med, de fick duga, dessutom blev det ju lite kul att de var färgade. Servetter och muffinsformar kommer från Lagerhaus.
Blåbärsmuffins med smuldegstopping
12st stora
150g smör
2,8dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl mjölk eller filmjölk
lite pressad citron
2,8dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
några matskedar ljus sirap
Smuldeg:
125g smör eller margarin
3dl vetemjöl
1dl socker
ca 1dl mandelspån
Sätt ugnen på 225 grader, knåda ihop smuldegen och lägg den i kylen. Börja sen med smeten och rör smör och socker poröst. Kläck i ägg, ett i sänder och rör ordentligt mellan. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda ner i smeten varvat med mjölk/citronsaft. Rör sist ner blåbären. Fyll stora muffinsformar till 3/4 och ta sedan fram smuldegen och strö över så mycket det går. Avsluta med att ringla lite sirap över alla muffins och sen är det bara att grädda alltihop ca 20-25 min i ugn.