Måla på golvet

Att måla mönster direkt på golvet kan vara riktigt fint, här hittade jag två exempel jag tyckte var riktigt tuffa. Perfekt till barnrummet!

Frost

 
Kallt ute, kallt inne, kakelugnarna går varma och jag förbereder mig för att åka hemåt till Uppsala idag. Var bara tvungen att visa en sista vinterbild från norrland först. Frosten på fönstrena här ser nästan ut som någon slags dekorationsfilm, men den är på riktigt och visst är det vackert. 

Tid till mys

 
 
Ännu en jul avklarad, dax för kvällsmys och en genomgång av vad man egentligen handlade idag på första mellandagars-rean. Jag passar även på ett ta lite bilder här hemma hos föräldrarna i norr medan jag fortfarande är kvar. 

Kelimfeber

 
 
Om ni som jag är väldigt förtjust i Kelimkuddar, kelimmattor och ja.. allt som har med dessa vackra mönster att göra kan man faktiskt hitta en hel del säljare på internet. Jag har kikat på Etsy och hittat flera etsybutiker som säljer dessa vackra kuddar och faktiskt inte dyrt alls! Kika in hos Sukanmothersatelier eller kilimwarehouse. Här kan man hitta finfina kuddar från ca 149kr och uppåt. Vid sökningar kan det vara ett bra tips att testa med både Kelim och Kilim, vissa stavar med e, andra med i. 

Vinterskog

 
 
 
 
 
Idag trotsade jag den torra krispiga norrlandskylan och tog några vinterbilder. Om himlen är trist kan man alltid se upp på trädtopparna.
 

Antika cigarrlådor

 
 
 
Man kan göra fynd i mammas gamla gömmor. Idag hittade jag två underbara cigarrlådar från slutet av 1800/början av 1900-talet. Inuti fanns bröllopshandskar och finare näsdukar som antagligen gamla släktingar gifte sig i år 1906. Jag känner att i alla fall lådorna kommer få hedersplats hemma hos mig. 

Några bilder från förr

 
 
 
Här kommer några bilder från min gamla studentlägehet i Växjö. Mörkt, murrigt och mycket kitsch var melodin då. Jag tänkte att det kunde passa som vinterinspiration nu när man vill mysa inomhus och kura upp sig i soffan med en varm filt och en stor kopp te.

Snöyra

Det finns inte så mycket att göra idag, snön yrar utanför fönstret och massor med minusgrader håller mig inne. Underhåller mig med att ta lite bilder på mina hyasinter så länge.

Snygg paketdesign

 
Dessa snygga Tuber med handcreme kommer från TokyoMilk . Otroligt snygg paketdesign tycker jag.

Vit Jul

 
 
 
I år blir det en vit jul hemma hos mig :)