Vackra rum


.


Bilder från JJ Locations

Jag råkade snubbla över ytterligare några vackra inredningsbilder som kändes väldigt inspirerande. Varm mix av stilar och färgar, det gillas! Färgskalan känns nästan lite vårig (bortsett från skidorna som står lutade mot det fina skåpet).

Förtrollade dockor

 

 

Om ni inte redan vet vem Marina Bychkova är så föreslår jag att ni går in på hennes hemsida och tittar runt. Hon gör underbara dockor, ett otroligt hantverk. De är alla gjorda för hand, inklusive alla målningar, smycken, kläder och klänningar (som ofta är fullspäckade med pärlor och annat ögongodis). Jag blir alldeles hypnotiserad av allt fint hon gjort och väntar med spänning på att hennes bok ska släppas. Det blir en stor bok med samlade fotografier och skisser från hennes arbete.


AllSaints New YorkEn vän till mig tipsade om denna video som visar AllSaints supercoola butik i Soho New York. Det måste vara det snyggaste butikskonceptet på länge, produkterna passar lokalen som handen i handsken. AllSaints något post apocalyptiska mode (vilket bara det är unikt i sig) tillsammans med indiustriell design blir så snyggt så jag vet nästan inte var jag ska ta vägen. Injoy.


Ny ljusslingaJag har sett så många som gjort fina ljusslingor med alltifrån muffinsformar till pappersmuggar, det verkade så kul så jag bestämde för att göra en själv.

Först gör man en liten markering i mitten av formen på insidan, sedan skär man ett snitt, ca 1cm tvärs passade bra till den ljusslinga jag använde. Sen är det bra om man trycker in hela "lampan" en gång innan man limmar, så slipper man trycka så hårt när de ska sättas på. (Muffinsformarna kommer från Lagerhaus)

Sen är det bara att limma ihop alla formar. Jag använde en limpistol, det är lite pyssligt men efter ett tag får man in snitsen. Det räcker med att trycka ut lite lim åt gången runt hela formen, sen lägga på nästa form ovanpå och trycka ihop försiktigt. Vänta med att klippa bort ev "limsnören" tills limmet torkat. När alla är klara är det bara att sätta fast dem på ljusslingan och vips.. så har man fått en home made muffins-sjusslinga.Saker man tycker omIbland hittar man saker som är fina, men man vet inte riktigt vad man ska göra av dem. Har man sån tur att de är relativt platta kan man ju alltid rama in dem! Dessa målarfärger har legat och skräpat i många många år, men idag fick de nytt liv. Det hela känns lite Magritte ("Ceci n'est pas une pipe") fast tvärt om, har jag målat en tavla nu?
Ibland hittar man saker som är fina, men man vet inte riktigt vad man ska göra av dem. Har man sån tur att de är relativt platta kan man ju alltid rama in dem! Dessa målarfärger har legat och skräpat i många många år, men idag fick de nytt liv. Det hela känns lite Magritte ("Ceci n'est pas une pipe") fast tvärt om, har jag målat en tavla nu?

I bokhyllan


Mina hyllor i vardagsrummet har varit ett oavslutat projekt i snart ett halvår, för mycket böcker, för lite plats... speciellt när man vill visa upp allt annat än just böcker.


Var ska vi sitta?

 


En vän till mig tipsade om denna supersmarta möbel skapad av Rianne Koens. Det är en byrå bestående av massor med löstagbara pallar i olika storlekar, alla delar har utfällbara ben och när festen är över... då är det bara att stapla ihop allt i valfri komposition. Roligt och snyggt!

Genuin Retro ♥Bilder från JJ Locations

Jag blev väldigt fast vid dessa bilder från ett hem i London, en gammal skollokal som byggts om och fyllts med massor av vackra möbler och ting. Inspiration på hög nivå. Bilderna påminde mig även om en tapetkollektion jag hittade på Mr Perswall för ett tag sen. Kollektionen heter Communication Patina - ageing with beauty (se bilder nedan).  Perfekt för den som letar efter något annorlunda men vackert att klä sina väggar med.


bilder från Mr Perswall

På besök i Växjö

 

I helgen har jag varit på besök i Växjö och bott hos min gamla klasskamrat Tajana. Jag passade på att ta lite bilder på hennes fina studentlägenhet på 34kvm.


Design värt att rama in

cecilia Carlstedt bild från Wonderwall
Jesper Brandt bild från WonderwallLotta Olsson bild från Wonderwall

 

Jag har varit ute efter något nytt att rama in och sätta upp på väggen, dessa tre är klara favoriter. Alla dessa motiv och fler går att köpa här


Fikabord för den kreativa

fall dessert tree from tiger in a jar on Vimeodiy valentine's cakes
from tiger in a jar on Vimeo.


Tiger in a jar gör otroligt vackra filmer innehållande allt mellan himmel och jord, bl.a matlagning och pyssel i en fin blandning.


Industriella (inrednings) revolutionen

Att trämöbler fått åldras vackert med åren har vi ju hört talas om, men att rost skulle bli så populärt kanske man inte hade trott för 20 år sen. Den industriella inredningsstilen är nött, rostig och rå. Kanske handlar det bara om nostalgi, som vi ser i många utföranden i inredningstidningarna. Nostalgin står i centrum i såväl kitsch som retro, bara för att nämna två exempel av många. Vad som gjort den industriella stilen så populär är svårt att sätta fingret på, men den verkar vara här för att stanna och börjar nu dyka upp i flera inredningsbutiker. Kanske kommer även IKEA med en industri inspirerad kollektion till nästa år? Det skulle jag se fram emot, men till dess får vi inspireras och inhandla denna stil på andra håll.Bilder från Granit, Dusty Deco, House Doctor och Koffert webbshoponehour.tumblr.com


Dusty Deco


Kuddtips

 

Bilder från H&M Home och Åhléns

 

Snygga kuddar till överkomligt pris, det är väl dax att stöka bort vintern nu?


Djuriska brickor

 

 


Bilder kommer från Switch modern


Jag måste bara tipsa om min nya favoritdesigner, Rachel Convers. Hon har en kärlek för djurmotiv och har skapat underbara brickor. De har funnits att köpa ute i butiker och på nätet ett tag nu, jag hade hoppats att de skulle reas ut någon stans, men icke! Jag får hålla mig ett tag. De finns på PUB i Stockholm om man besöker ROOM, men även som sagt hos flera webbutiker. Dessa brickor finns i mängder av motiv, inte enbart de jag visar ovan. Visst kan de kännas lite makabra, men jag älskar dem.

Vinterlandskap från norr

Vinterbilder från Hökmark i Västerbotten.

Sovrumspiff

 


För ett tag sen tog jag tag i mitt sovrum, det blev väldigt romantiskt till skillnad från resten av hemmet, men att blanda stilar i lägenheten har aldrig varit något problem. Det kan snarare vara roligt att bli överaskad tycker jag.

 

 


Kulturell dag med ett besök på Vårsalongen


Idag blev det en kulturdag i Stockholm, först passade vi på att se Inka-utställningen, sedan avslutade vi med Liljevachs vårsalong 2012. Kända och okända konstnärer i en salig blanding kan ju aldrig bli fel! Så mycket roligt att titta på, jag som vill börja måla igen fick massvis med inspiration. Utställningen pågår till den 25e mars och är verkligen värt besöket. Här nedan ser ni några utvalda favoriter.Maja Qvarnström & Erik Lagerwall har skapat denna rumsinstallation tillverkat nästan helt av pappersmaterialSvetlana Hellsten, kreation av plastbestick som hon kallar för Molotov BitchHenrik Olsson, Skidskytte


Tomma väggar

 


Jag funderar på att göra en ny kollagevägg, bilderna ovan är från min sönderborrade studentlägenhet i Växjö. Frågan är bara om det fungerar lika bra på mina gråa väggar här. Hur som helst tycker jag att kollage direkt uppsatta på väggen ger ett avslappnat uttryck samtidigt som det är roligt, billigt och snyggt!

Nya tider ny blogg!

Decolima är en blogg för dig som är intresserad av kultur, inredning och pyssel. Ibland kan man behöva en dos inspiration i vardagen för att ta tag i nya projekt och kläcka nya ideer. Mitt mål är att Decolima ska hjälpa till med just detta. Ett stort tack till Evelin som hjälpte mig att få upp min bloggdesign!