Finfina burkar
Här kommer ännu ett inlägg om hur man kan återvinna glas. Enklare än såhär blir det knappast, allt man behöver är flaskor eller glasburkar, garn/snören och en prayburk med färg. Perfekt på balkongen i sommar! Tipset kommer från theforgestyle.blogspot.se
Svart och vitt

Jag tror jag har gått och blivit svartvit på äldre dar, och idag blev jag extra glad. Hittade en vit provdocka med svart fot på Åhlens av alla ställen, efter att ha letat på loppisar och på blocket hur länge som helst. Total lycka, vi har haft det så roligt idag så jag bestämde mig för att göra om ett hörn i lägeheten..till provdockans ära.


Magnetic Grain

Magnetic Grain är ett miljömedvetet liten företag i Kalifornien som räddar gammalt trä och ger det nytt liv i form av påhittiga möbler och inredningsdetaljer. Kolla gärna in deras hemsida, magneticgrain.com för massvis med inspiration och fiffiga idéer.

 


Adriana Torres

Jag känner att jag måste tipsa om Adriana Torres, hon är en designer på Miga de Pan, ett företag som tillverkar inredning riktat till barn och vuxna. Jag bara älskar hennes humoristiska broderier och hur hon lyckas sätta en "modern spin" på det hela.

Turkosa drömmarJag vill egentligen bara med detta blogginlägg hylla allt som är tukost, det är en underbar färg som förtjänar att synas mer. Bilder från Elle Decor

Praktiskt återanvändning av glas
Jag har ofta tänkt att livet vore mycket roligare om glas var lättare att göra vad man vill med utan att det spricker och går i tusen bitar, men så hittade jag ett blogginlägg om just detta. Tydligen (om man ska tro allt som man ser) är det inte så svårt, en videobeskrivning som visar hur du gör för att snyggt dela en flaska på t.ex hälften eller bara ta av botten hittar du här. Jag skulle dock inte rekommendera att göra detta inomhus, och att vara extra noggrann med att inte andas in ångorna. Det skulle faktiskt vara väldigt kul att testa. Bilderna kommer från http://styleitchic.blogspot.com

Varde ljus

Jag vet att vi går mot ljusare tider, men nog är det mysigt att tända ljus på kvällarna ändå.

HM Home, kostar 59.50/st

Granit, 5kr/st

Ask-dilemmat

Längst in i skamlådan i köket (matburkslådan) hittade jag en hemlig liten plastpåse med tändsticksaskar som legat bortglömda i ett par år. De är rätt så fina, men vad ska jag göra med dem? Kanske kan de vara bra till presenter, man kan ju knyta fast dem i ett matchande ljus och ge bort, eller har någon annan kanske ett bättre förslag? :)


Rustik romantik

Eftersom jag planerar att måla om hallen vit letade jag idag efter vita rum, vet inte riktigt om jag hittade någon påtaglig inspiration till just hallen, eller särskillt mycket som skulle passa min hall över huvud taget, men jag hittade lite annat! Blev galet fäst vid dessa bilder nedan. Rustik romantik? Vackert är det hur som helst.

notesondesign.tumblr.com

Esty.com

thepursuitaesthetic.tumblr.com

pinterest.com

Dagens loppisfynd


Dagens loppisfynd, en ishink. I väntan på bättre användningsområde får den fungera som kruka så länge.Split Boxes
Hittade detta hyllsystem idag på gebomshop.se De kallas för Split boxes och ett paket innehåller tre lådor, vill man kan man bygga ut sin hylla lite hur man vill. Förvrängda äppellådor på väggen? Varför inte?