Tavlor, tavlor

Äntligen har jag fått upp något på andra väggen i sovrummet. Det tog ett tag att bestämma mig för vad jag kan tänkas ligga och glo på från sängen.., men jag tycker det blev helt ok. Det går ju alltid att göra om =) Har man nu välsignats med en enda vägg i lägenheten som det faktiskt går att spika i bör man väl spika på..ofta.
 
 
 
 
 

Mörk inredning att bli lycklig över

Jag har upptäck Abigail Ahern, en fullkomligt underbar designer/inredningsdesigner som inte räds att måla väggarna mörka. Hon får till det så perfekt med sina mörka fantasifulla interiörer med gott om färginslag. Jag blir superinspirerad av hennes stil, att allt ska vara så ljust och fräscht nuför tiden kan ju faktiskt bli rätt så trist i längden! 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Armbandsverkstad

 
 
Idag har jag varit pysslig så det står härliga till! Jag blev så inspirerad av alla DIY-armband jag sett på Pinterest att jag var tvungen att testa själv. Jag har försökt att beskriva så gott det går men inga av dessa armband är speciellt svåra att knåpa ihop själv, det är faktiskt hur enkelt som helst.
 
 
Alla snören/remmar här går att köpa på vilken hobbyaffär som helst, här har jag använt mig av ett lite tjockare snöre i läderimitation, på bägge sidor av detta lägger jag två längder "kulband" (i brist på bättre namn för det). Dessa är bara att klippa till önskad längd, eftersom de inte ska flätas eller liknande behövs ingen större säkerhetsmån. Det tunnare snöret, även detta i läderimitation behöver man dock en bra bit utav, eftersom detta ska viras runt kulbanden hela vägen (2m räcker till ca 45 cm kom jag fram till). Knyt en redig knut med det tunnaste snöret, för säkerhets skull kan man dutta på lite superlim om man vill vara extra säker på att det håller. När detta är gjort är det bara att börja vira det tunna snöret runt kulbanden med den tjockare remmen i mitten.
 
 
 
 
Till detta armband behövs ett lite tjockare snöre av valfri sort och några muttrar, jag har här använt mig av lite större muttrar men jag tror man kan få ett snyggare resultat om man använder sig av aningen mindre muttrar, men vad vet jag, det är väl lite av en smaksak. Klipp till 3 längder, ca 40-45 cm, trä på lite muttrar och börja fläta. Jag tycker det var fint att fläta utan muttrar en bit och sen kanske använda sig av 5-7 muttrar på varje längd. Att fläta in muttrarna är egentligen inga konstigheter, varje längd du viker in i flätan får en mutter, passa på att vinkla dem aningen neråt och knyt hårt!.
 
 
 
Till detta armband behövs totalt 6 längder, 3st lite tunnare och 3st lite tjockare (ca 40-45 cm). Det går även utmärkt med bara tre längder, då får man pärlan mer centrerad i själva flätan vilket också är fint, men här ville jag ha pärlorna på kanten. Fläta flätan som vanligt med tre längder, det är bara att du i varje längd har ett tjockt snöre och ett tunt. I det tunnare sätter du pärlan som du flätar in varannan gång du kommer till "kanten". Även här lönar det sig att knyta hårt.
 

Penny Farthing design house

Idag snubblade jag över en intressant sida på internet, nämligen Penny Farthing design house. Ett företag som drivs av två systrar i Australien med en väldigt rolig och fascinerande uppgift. De specialiserar sig på att matcha konst till interiörer, rätt konst till rätt hem. Detta måste vara bland de roligare yrkena jag hört talas om. Hur som helst var jag inne på denna sida ett bra tag och kikade runt, här finns det mängder av underbara bilder att inspireras av.  

 


Skolstart


 
 
 
Passade på att ta lite bilder när jag var förbi gamla skolan i Hökmark, det är så fint med gamla skolplanscher! men kanske inte helt enkelt att få tag i. Jag hoppas att jag lyckas hitta några en vacker dag.