Inspirerande butiksmiljöer

Jag funderar på att börja visa fler butiksmiljöer i denna blogg, vad tror ni om det? Jag tycker själv att det är riktigt kul att gå in i en butik där man ser att man satsat på upplevelsen i butiken. Man blir så mycket mer köpsugen när man ser hur fina produkterna kan vara i en genuin och inspirerande miljö. I vårt avlånga land finns allt för få butiker som tänker på detta och de som finns får inte alltid mycket uppmärksamhet och ligger sällan centralt. De flesta centrum är uppbyggda på samma sätt med H&M, Dressmann, Lindex, Kappahl osv. Visst kan det ha sina fördelar men det kan bli lite tråkigt när shoppingupplevelsen i våra städer ser likadan ut (nästan) överallt. Visst vore det uppiggande med fler unika butiker här och där som kunde överaska en lite mer? Här kommer bilder från några butiker som jag tycker lyckats riktigt bra med att inspirera sina kunder.

 

MYND INTERIORS
 
 

Alltså...

 
 
Alltså... hur kommer man på något så fint? Det var det enda jag kunde få fram när jag såg dessa fullkomligt underbara porträtt av konstnären och illustratören Ed Fairburn. Han ritar för hand ovanpå kartor och ser ansikten i landskap och sjöar. Hur häftigt som helst om ni frågar mig, kolla in hans fina hemsida för fler porträtt och mycket annat.

Lantlig retro

 
Idag var jag inne i webbutiken Inmyhouse och såg att ägaren även hade en blogg man kunde besöka. Denna bloggerska kan verkligen sin stil! superfina interiörbilder och mycket annat fint att titta på.

Barnsligt snyggt

 

Coral & Tusk är det mysigaste jag sett på länge, Stephanie Housley och maken Chris Lacinak bildade företaget 2007 och erbjuder det mesta inom broderier. Kuddar, smycken, kökshanddukar, inramade verk och mycket mer går att hitta på deras fina hemsida till försäljning. Verkligen fantasifullt och vackert för alla åldrar. Jag rekommenderar verkligen att gå in och kika i webshopen, speciellt om man gillar broderier eller kanske broderar själv, här finns mycket fint att se på.


Med stänk av neon

 
Jag fullkomligt älskar detta hem, blandningen av mjuka gråa toner, pastell, trä och stänk av neon är bara så inspirerande. Bilderna kommer hemifrån den norska keramikern Silje Aune Eriksen och visades i norska Elle Decor. Bilder av Trine Thorsen.
 
 
 

Att skapa Moln

Visste ni att det går att skapa moln inomhus? Den tyske konstnären Berndnaut Smile har lyckats med detta genom att använda en rökmaskin och exakt rätt temperatur, luftfuktighet och belysning. Tyvärr håller inte molnen samman speciellt länge, men tillräckligt för att skapa riktigt vackra fotografier av det hela.

Washitejp

 
Ett tag nu har jag undrat vad Washitejp egentligen är, efter att ha hittat en fin rosa washitejprulle på TGR tänkte jag att nu måste jag ju testa detta. Vad jag förstår är washitejp samma sak som maskeringstejp, bara lite färggrannare och roligare. Det är ju super för oss som vill sätta upp något på väggen men inte riktigt vill borra hål för att man kanske ska möblera om snart eller liknande. TGR har som sagt en hel del olika mönster att välja mellan, vill man ha svart tejp har jag hört rykten om att det ska finnas på Clas Ohlson just nu. Man kan ju göra roliga collage, en inspirationsyta på väggen eller varför inte tejpa upp löv (som jag gjort ovan) eller annat kul som vore fint att visa upp hemma.

Inled våren med färg

 
Visst känns det helt rätt att lockas till det mest färgglada i inredningsbutikerna nu? Våren är här (eller i alla fall nästan här) och jag vill fylla på med färgglad inredning här hemma. Lite inspiration kan man få om man går in på Adore Magazine, Väldigt bra hemsida med en mycket fin blogg innehållandes massvis med fina bilder på interiörer...och väldigt färgglatt!