Färgglada flasklampor

Vad sägs om en rolig och färgglad lampa som du relativt enkelt kan sätta ihop själv? Färgglada sladdar finns idag lite varstans, det enda man egentligen behöver utöver det är en glasborr och en snygg flaska. Riktigt rolig idé.

Fantasifulla smycken

 
Har ni hört talas om Hanna Hedman? Jag fick nys om denna smyckesdesigner idag och tänkte tipsa er att gå in och kika lite på hennes hemsida. Hon gör otroligt vackra, konst- och fantasifulla smycken. Verkligen värt en kik. Det är roligt när svenska designers gör sig ett namn genom att tänka utanför boxen och inte är rädda för att ta ut svängarna.

Glödlampsslinga

 
Min kära glödlampsslinga, jag är så glad att jag köpte den. Fin både ute på balkongen på sommaren och fin inne på vintern. Finns att köpa både på Granit och Lagerhaus, jag har för mig att den är något billigare på Lagerhaus (Fina gammeldax glödlampor ingår). Tips om ni funderat på att köpa en kan vara att köpa en billig dimmer på ClasOhlson och dimma ner den, lamporna blir inte lika varma och man får reglerbart mysljus.

Tulpankärlek

 
Hoppas ni fått er en mysig dag och kväll, med detta inlägg vill jag egentligen bara hylla tulpanen. Jag kan inte få nog av tulpaner, jag är så glad att tulpansäsongen är här och att den är långt ifrån slut.

En fin dag

Jag önskar alla fina läsare en underbar och kärleksfull dag full med kramar och pussar. Själv fyller jag även år denna fina dag, både bra och dåligt. Tråkigt att pojkvännen jobbar hela kvällen men jag ska nog överleva, storstädning och middag med mamma står på schemat. Vad brukar ni göra idag??  Stor kram på er alla!

Ge bort ditt ♥

Alla hjärtans dag närmar sig och kanske undrar ni precis som jag vad för kul man skulle kunna hitta på att ge bort till nära och kära. En liten idé jag fick när jag och min pojkvän hade vart ihop i ett halvår var att jag skulle ge bort ett hjärta. Jag hittade en fin bild på ett hjärta på internet som jag ritade av och ramade in. Han blev jätteglad :) Så gillar ni att rita eller måla, varför inte ge bort ett hjärta. Det är ju alltid roligt att få något som är personligt och något som personen gjort själv. Tyvärr blev bilderna här inte de bästa med störande reflektioner men ni kanske ser ändå ungefär hur det blev.

Helgens ögongodis

 
 
 
 
 
 
 
I lördags var det dax att besöka Stockholm furniture fair, jättekul som vanligt och massor med roligt att titta på. Jag är dock lite besviken på montrarna i år, wow-känslan som vanligtvis brukar infinna sig kände jag inte av lika starkt som vanligt. Det var lite fegt och avskalat jämfört med tidigare år. Många utställare som vanligtvis brukar ta ut svängarna lite extra kändes inte alls lika spännande i år, då får möbler och installationer med inredning tala för sig själva.. och det gjorde många bra ändå!

Griffelfärga allt!

 
 
 
 
Jag har köpt svart griffelfärg/kritfärg, utan att riktigt veta vad jag ska måla. Tur för mig att möjligheterna verkar vara oändliga, man kan ju måla i princip vad som helst med griffelfärg.

Dagens Estsyfavorit

 
 
 
Vill nu bara tisa om Emyline Création på Esy som säljer finfina smycken i bl.a lite hippiestil. Nu får det ta och bli vår snart tycker jag, ska bli mycket bättre på att faktiskt använda mina smycken då tänkte jag.

Plåtburkar

 
 

Helgens loppisfynd blev en superfin röd gammal plåtburk, men det var nog inte förrän jag kom hem som jag fattade att jag nog är en plåtburkssamlare trotts allt. Jag började rota fram de burkar som jag visste att jag hade, sen kom jag på ytterligare några stycken jag glömt bort och av misstag gömt undan. Jag behöver ju inga fler burkar egentligen, men de är ju så fina! Ett stycke kultur-, design- och industrihistoria som kanske framförallt den yngre generationen börjar få upp ögonen för? Det blir nog att röja undan någon stans och ställa upp dem så de syns, alternativt faktiskt använde dem till kaffe, te etc och ha dem relativt synliga i köksskåpen, eller har ni kanske någon annan bra idé?


Inspirerad att baka?

 
 
 
Underbart film-recept om hur man gör rödbetskaka. Självklart står Tiger in a jar även bakom denhär lilla filmen. Om ni undrar över måttenheterna har jag gjort ett försök att översätta receptet till svenska nedanför. Nu vet i alla fall jag vad jag ska testa i helgen.
 
5dl rårivna rödbetor
5dl mjöl
drygt 3.5 dl farinsocker/brunsocker
Några bitar fin choklad, smält
1 tsk bakpuler
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2.5 dl smör
3 ägg
 
Baka i ugn i 190grader