Dagens DIY

Just nu är jag på besök i Kalmar och hälsar på vänner. Hemma hos Sandra hittade jag denna supersmarta lösning. Snyggt och praktiskt men kanske roligast är hur  mycket man kan hitta på och förändra. Armeringsjärn finns lite var stans, just detta är inköpt på Bauhaus för ca 50 kr, jättekul idé.

Fotodag med tema Fjädrar

 
 
 
 
Inte visste jag att det var så himla kul att fotografera fjädrar, jag hade kunnat sitta framför datorn och redigera bilder på fjädrar i oändlighet känner jag. Normal sett är jag ganska dålig på att påskpynta men idag gjorde jag en insats och känner mig riktigt nöjd. Jag hittade väldigt fina fjädrar på en pysselaffär här i Uppsala. De var härligt matta i färgerna till skillnad från fjädrar man brukar se i butikerna under påsken. 

Färgfrossa

 
 
 
Gillar ni färg och djärva mönster? Då kommer ni att älska Cozamia. Dessa häftiga tavlor är skapade av Nancy Ramirez, en amerikansk designer som blandar tekniker bestående av traditionellt målande med grafisk design. Gå in på hennes hemsida och kolla runt, massvis med färgglad inspiration.

Bake me a cake lamp

 
Ni vet historien om mamman som bakar in en fil i en tårta för att ge till sin son i fängelset?.. nu har man tagit fasta på idén och faktiskt designat en lampa utifrån detta. Morten & Jonas står för designen i samarbete med Northernlighting. Vart tillverkas då dessa lampor? Jo, av interner såklart på ett fängelse utanför Bergen. Ett bra exempel på en rolig designhistoria tycker jag.. och visst är lampan ganska läcker också? 

påskpynt?

 
 
Så.. påskpynt? Nja.. kanske inte riktigt, jag väntar med det några dagar. Spiselkransen får nu intas av tulpaner och min kära döskalle (påsk á la memento mori kanske). Jag fick en hel del arga kommentarer från mitt inlägg "mera horn", men det kanske hjälper då att det inte bara är djurskallar jag tycker om och finner ganska dekorativa, skelett är också lite av en favorit. Däremot kanske man inte skulle vilja ha riktiga skelettdelar hemma.. men jaja.

Inred med glädje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kikade in på designsponge.com och sprang på ett underbart hemma-hos reportage från ett svenskt par bosatta i Köpenhamn. De har inrett färgglatt, vågat och sådär lekfullt oseriöst som jag fullkomligt älskar i hem. Jag blev alldeles glad av dessa bilder och fick dessutom lite inspiration till ett framtida projekt i sovrummet för att hänga upp jeans. Om ni tycker tapeten med världskartan var riktigt snygg så finns den att köpa på tapetshopen.se, direktlänk här
 

Paketdesign delux

 
 
Designern som skapat dessa underbara honungsburkarna heter Tamara Mihajlovic. Jag tycker det är helt fantastisk paketdesign så jag var bara tvungen att dela med mig av detta.  Helt klart de snyggaste honungsburkarna jag sett :)

Armbandspyssel

 
 
 

Igår var det dags för armbandspyssel igen. Jag har sett så många fina armband i affärer och fått ett otroligt ha-begär, men prislappen sätter käppar i hjulen för mig. Då kan man ju fråga sig själv... hur svårt kan det egentligen vara att göra själv??

 

Jag hittade den superba beskrivning på hur man gör dessa armband, klicka HÄR för att komma till det. Den nedersta bilden visar armband jag gjort förr och lagt upp ett inlägg med beskrivning, det inlägget kan du hitta HÄR.

Man kan verkligen komma undan billigt här. Remmarna är i läderimitation och kostade typ 29kr/m och pärlorna fick jag från att dissekera halsband jag aldrig använder. Ett bra tips är att kolla när det är rea på smycken, halsbanden kanske ser hemska ut men tänk på pärlor, spännen etc.. det kan vara värt det.


Muffinsdag

 

Idag testade jag att baka vad jag tror kommer bli mina nya favoritmuffins, blåbärsmuffins med smuldegstopping med mandel. Busenkelt och galet gott, rekommenderas varmt! Jag fick även en idé att göra egna dekorationer, bara för att se om det funkade, och jag tycker de blev helt okej!
Jag målade lite sporadiskt med vattenfärg på tjockare akvarellpapper, sedan är det bara att rita upp önskade former, klippa ut och tejpa fast på tandpetare. Dessvärre hade jag inga tandpetare hemma, det hade kanske vart bäst.. men jag hittade "frysklips" för att stänga påsar med, de fick duga, dessutom blev det ju lite kul att de var färgade. Servetter och muffinsformar kommer från Lagerhaus.

 

Blåbärsmuffins med smuldegstopping

12st stora

 

150g smör

2,8dl strösocker

3 ägg

1 1/2 dl mjölk eller filmjölk

lite pressad citron

2,8dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 1/2 tsk bakpulver

ca 225 g blåbär, frysta eller färska

några matskedar ljus sirap

Smuldeg:

125g smör eller margarin

3dl vetemjöl

1dl socker

ca 1dl mandelspån

 

Sätt ugnen på 225 grader, knåda ihop smuldegen och lägg den i kylen. Börja sen med smeten och rör smör och socker poröst. Kläck i ägg, ett i sänder och rör ordentligt mellan. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda ner i smeten varvat med mjölk/citronsaft. Rör sist ner blåbären. Fyll stora muffinsformar till 3/4 och ta sedan fram smuldegen och strö över så mycket det går. Avsluta med att ringla lite sirap över alla muffins och sen är det bara att grädda alltihop ca 20-25 min i ugn.